İDEAL ÇİFTLİK STANDARTLARI

İDEAL ÇİFLİK İÇİN HAZIRLIKLARINIZI YAPMADAN ÖNCE LÜTFEN BU YAZIYI OKUYUN!

İyi bir birikiminiz var. Ve nasıl bir iş kuracağınızı bilmiyor musunuz? Veya sermayesiz bir şekilde devletten hibe alarak işe başlamak mı istiyorsunuz. İyi bir gelir getiren çiftlik kurmak için neler yapılabilir? Çiftlik kurmada devlet desteği var mı? Maliyeti ve yapılması gerekenler nelerdir?

Konularının ele alındığı yazımızı dikkatli okuyun.Çiftlik kurma işi büyük bir sermeye ile yapıldığı için bu işe başlamadan çok araştırma yapmalısınız. Örnek çiftlik sahiplerini ziyaret ederek çiftliklerini gezmeli ve konu hakkında detaylı bilgi almalısınız. Bizim çifliğimizi gezebilir fikir alabilir ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Devlet desteğinden yararlanabileceğiniz, Koyun ve keçi almak için destek kredisi bilgisini buradan bulabilirsiniz. İncelemenizi tavsiye ederiz.

NASIL BİR ÇİFLİK KURMALIYIM

Çiftlik kurmadan önce elinizdeki imkanları gözden geçirmelisiniz. Mesela Damızlık Koyun Çiftliği için gerekli olan en önemli konu arazi konusudur. Eğer büyük bir araziye sahipseniz öncelikle bilirkişileri getirip arazinizin tarıma mı, hayvancılığa mı elverişli olduğunun tespitini yaptırmanız gerekmektedir. Eğer araziniz yoksa kuracağınız çiftliğe göre bir arazi satın almalısınız.

Bazı araziler konum itibarı ile hem tarım hem hayvancılık yapılabilecek kapasitededir, bu tür arazileri tercih etmeniz daha akılcı olur.
Çiftliği kurmadan önce gözden geçireceğiniz bir diğer kriterde bölgenin arz- talep meselesinin ne yönde olduğudur.
Hayvancılık alanında ilerlemek istiyorsanız, tavuk, inek, koyun, keçi ve balık alternatiflerden size uygun olanını değerlendirmeniz lazım.

 

Devlet Destekli Hayvancılık Kredisi 2017 (HİBE TEŞVİK PLANI)

 

Koyun ve keçi almak için destek verilen iller